Klassisk svensk massasje

Dette er den mest kjente massasjeformen i Vesten. Klassisk svensk massasje ble, som allerede nevnt, utviklet av svensken Per Henrik Ling tidlig på 1800-tallet. Massasjen baserer seg på en kombinasjon av fem strøk, alle utført med olje eller annet glidemiddel:
- Efflerage - lange, glidende strøk
- Petrissage - knaing
- Friksjon - gnikking på bestemte områder
- Tapotement - tromming
- Vibrasjon - vibrering og risting
Strøkene utføres i retning mot hjertet. Klassisk svensk massasje benyttes til alt fra generell avspenning til lindring av spesifikke problemer. Massasje av magen mot forstoppelse, tromming på ryggen for å løse opp slim i lungene og massasje rundt et brukket ben søker å fjerne avfallsstoffer og øke tilførsel av oksygen, slik at tilhelingen fremskyndes.

Om Axelsons (skolen jeg er utdannet ved)

Skandinavias eldste og største skole for kroppsterapier og alternativ medisin.
Har siden skolen ble grunnlagt i 1962, ledet utviklingen av moderne Svensk massasje og kroppsterapier i Skandinavia.
Finnes idag representert med åtte skoler i Norden og en i Japan.
Har en internasjonal lærerstab på drøyt 100 lærere (leger, naprapater, sykepleiere, kiropraktorer, massasjeterapeuter, soneterapeuter m.m.)
Initiativtagere til massasje i barnehager/skolen, massasje på jobben og massasje mot vold
Arbeider på et bredt spekter i samfunnet for å spre kunnskap og forståelse om fysisk berøring.

Fibromassasje

Fibromassasje er en spesielt tilpasset, meget mild massasjemetode som ble utviklet i Sverige på 90-tallet i forbindelse med et landstings-prosjekt for å gi smertelindring til pasienter med fibromyalgi. Fibromassasjen utføres med lette strykninger og spesielle grep. Målet er å øke blodsirkulasjonen og velbehaget. For å forsterke effekten av behandlingen benyttes utvalgte vegetabilske oljer og gele. Metoden har vist meget gode resultater og allerede etter kortere behandlingsperioder har pasientenes tilstand blitt forbedret - mindre smerte og bedre livskvalitet.

Massasje

Den Svenske klassiske massasjen er verdensberømt. Gjennom knaing, glidninger og trykk løser massasjen opp spenninger i hele kroppen og gir en behagelig og skjønn avslapning. Regelmessig massasje fjerner tretthet og smerte i skuldre, rygg og nakke. Du føler deg roligere, mykere og mer bevegelig.

Muskulering

Mange plager i ledd og muskler kommer fra stramme og spente muskler. Muskulering er en behandlingsform hvor vi jobber direkte på de muskler som er spente og harde. Vi masserer og tøyer ut musklene med en spesiell teknikk. Foruten massasje og muskeltøyninger kan longering, triggerpunkter og myofascialmassasje inngå i behandlingen. Du blir mer bevegelig og kjenner deg mer avslappet.